Susjedi Amerikanca koji je držao zatočenog brata: ‘Lice tog mladića proganja me već 100 dana…’

Ilustracija, foto: pexels

Procurili su i novi detalji o stravičnom zločinu u zagrebačkom Susedgradu. Progovorili su susjedi Amerikanca koji je izgladnjivao i vezao brata.

Jedan susjed dobro se sjeća tog 14. kolovoza. Prizor koji je vidio sledio mu je krv u žilama.

“Ruke su mu bile vezane na leđima, a oko nogu su mu bili okovi. Dok su djelatnici Hitne pokušavali razgovarati s njim, prvo je stajao, no kako je bio užasno slab, donijeli su mu stolicu da može sjesti. Lice tog mladića proganja me već 100 dana i iskreno se nadam da će taj monstrum odgovarati za sve što je počinio”, rekao je za 24sata.

Policija je do strašnog otkrića došla nakon dojave druge susjede koja je vidjela visokog, mršavog mladića kako kopa po kanti za smeće tražeći hranu.

Nazvala je policiju i kad su došli otvorio im je američki državljanin koji ih je pokušao uvjeriti da živi sam u kući. No, utvrdili su kako ima i brata koji je došao s njim iz Amerike. On navodno ima autizam.

Na toj adresi je živio od jeseni 2019.

Brat je oko ruku imao plastične narančaste vezice, a na nogama lisice. No još je šokantnije da je Amerikanac iskopao rupu duboku oko metar i 60-ak centimetara širine.

“Iskopao mu je grob. Nema što drugo biti tih dimenzija. Susjeda, koja ima kuću odmah do dvorišta, znala ga je viđati kako hoda s lopatom u ruci. Već je mislila zvati policiju jer ju je to zabrinulo, a onda se ovo dogodilo”, rekao je izvor za 24sata.

Više susjeda s kojima su razgovarali potvrdili su da su Amerikancu znali dolaziti prijatelji tijekom lockdowna.

“To su dečki, 20-ak godina, uglavnom tu iz kvarta. Viđali smo ih kako sjede na klupici u dvorištu i puše. Razmišljali smo prijaviti policiji te ‘korona partyje’, no nikad nisu vikali ni radili probleme”, rekli su.

Na toj adresi, tvrdi 24sata, živio je negdje od jeseni 2019., a ne od veljače kako se pisalo.


Komentari