SUKOB NAVIJAČA U DUBRAVI DOBIO NOVU DIMENZIJU: Čak četiri dana prije makljaže, policija je znala da se nešto sprema

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Uništena četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jedan u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf, oboje zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 26-godišnjaka, epilog su navijačkog sukoba zagrebačkih Boysa i poljskih Teddy Boysa koji se odvio u utorak navečer u zagrebačkoj Dubravi.

Policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje te nisu u javnost izlazili s detaljima, ali naveli su kako su spriječeni veći sukobi. Kako doznaje Jutarnji list, ispostavilo se da je policija još u petak, dakle četiri dana prije sukoba, imala informacije da Teddy Boysi dolaze u Zagreb, ali i da se BBB masovno priprema. Podsjetimo, ovaj sukob bio je unaprijed dogovoren, a Poljaci su s Jadrana nahrupili u Zagreb gdje su ih dočekali Boysi. Kao način prepoznavanja, Poljaci su na ramenima istaknuli bijelu traku.

Nakon sukoba koji je spriječila policija, Poljaci su ili deportirani doma ili su pušteni da se vrate na ljetovanje na Jadranu. Ipak, jedan je ostao u Zagrebu. Jednom 35-godišnjem navijaču naime slomljena je bedrena kost desne noge i operiran je u zagrebačkom KBC-u. Poljska Legija platila mu je boravak u bolnici.

Inače, utakmica Dinama i Legije završila je rezultatom 1:1, a Modri u gostima igraju u utorak 10. kolovoza s početkom u 21 sat.

Komentari