SUDSKI EPILOG ZA NAPAD NA POZNATU ODVJETNICU ‘Đavolja odvjetnice! Ubit ću te! ‘

Zagrebačka sudnica, (foto ilustracija:Sanjin Strukic/PIXSELL/

Napad na odvjetnicu Sandru Budimir 13.siječnja 2017.  69-godišnjem Antonu Kačinaru donijelo je šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, te 1000 kuna sudskih troškova koje mora podmiriti, javlja Jutarnji list. Presuda je to Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, a odvjetnica Budimir upućena u parnicu s postavljenim imovinsko-pravnim zahtjevom.

Napad se dogodio ispred kafića ‘Gost&Ona’ u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici. Kako Jutarnji opisuje, napad je počeo Kačinarovim prijetnjama prema Budimir kada joj je rekao: “Ti si đavolja odvjetnica. Ubit ću ja tebe i završit ćeš u smeću. Bacit ću te u kontejner”, a potom ju je čak zgrabio za majicu i odgurnuo na ulazna vrata kafića. Odvjetnica je udarila glavom i leđima o štok i dio staklenih vanjskih vrata a potom i u vanjski drveni šank uz vrata. Sutradan je otišla u KBC Sestre Milosrdnice, gdje joj je dijagnosticirana kontuzija leđa i glave.

Prije je pravio probleme

Budimir je zastupala četvero stranki vezano uz imovinsko-pravne odnose oko prostora u Preradovićevoj, a Kačinari je i prije pravio probleme suvlasnicima. Od galame do isključenja struje.

Kaćinari se izjasnio kako nije kriv, uložio je i žalbu na presudu, premda mu je sud već uvažio prijašnje nekažnjavanje kao olakotnu okolnost tijekom ovog suđenja.

Sudu je rekao kako je na adresi Preradovićeva 1 kupio lokal 1990. pa 1991. i stan na prvom katu.

“Kada je napravljen povrat imovine kupio sam taj poslovni prostor od 42 m2, a inače sam ga koristio kao zakupac dok je bio u državnom vlasništvu. Te sam 2000. potpisao solemnizirani ugovor s Jasnom C.B., a zbog imovinsko pravnih nerazriješenih odnosa u isti nisam mogao stupiti u posjed. Ne sporim da sam napravio otvor u zidu između mog poslovnog prostora i tog drugog nakon što je iz njega izašao bivši zakupac. Tog 13. siječnja 2017. oko 15 sati došao sam u Preradovićevu 1. i primijetio ljestve koje su bile naslonjene na prazni poslovni prostor Jasne C.B. i još dvoje suvlasnika. Uzeo sam te ljestve i s vrata kafića Gost&Ona svima unutra rekao da ne ulaze u taj prostor jer da čine kazneno djelo”, rekao je Kačinari, prenosi Jutarnji list.

Prijavio joj brata

Izjavio je kako su ljudi oko šanka nasrnuli na njega i pokušali mu uzeti ljestve, te mu je u pomoć doskočio njego zaštitar. Među ljudima za koje je rekla da su ga napali, bila je i odvjetnica Budimir.

“Uspio sam lojtre zadržati i otići u svoj poslovni prostor te pozvati policiju. Istina, bilo je povišenih tonova i psovanja, ali ja njoj niti u jednom trenu nisam prijetio. Nisam ju poznavao od ranije niti sam znao da je ona odvjetnica a kamoli u kojem je svojstvu došla”, nastavio je Kačinari, a kako prenosi Jutarnji, nastavio je da je ustvari njega napao Budimirov brat. Optužbu protiv sebe smatra njenom osvetom jer joj je prijavio brata.

Međutim, Kačinarijeva prijava je bila odbačena, a sud nije povjerovao u njegove navode. Pogotovo one kako nije poznavao odvjetnicu, niti znao čime se bavi.


Komentari