SUĐENJE KOJE ČEKAJU SVI BBB-ovci: U petak će biti poznata sudbina Marka Tunjića (FOTO)

Facebook

Sudi mu se zbog teškog pokušaja ubojstva nekoliko članova suprotstavljene frakcije.

Tužiteljstvo je promijenilo optužnicu protiv 29-godišnjeg Marka Tunjića kojem se sudi na Zagrebačkom županijskom sudu zbog teškog pokušaja ubojstva nekoliko članova suprotstavljene frakcije Bad Blue Boysa.

Optuženog se teretilo za četiri pokušaja teškog ubojstva, ali u utorak je tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona za pokušaj ubojstva Miroslava Novosela jer dokazi kažu kako Tunjić nije bio svjestan da se u kombiju u kojeg je pucao nalazio i Novosel, piše Večernji.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Tunjića se još tereti za teške pokušaje ubojstva Marka Čorića, Filipa Šoštarka i Miroslava Turkovića. Optuženi Tunjić još je jednom pred sudom kazao kako se ne osjeća krivim, a njegov odvjetnik Nikola Mandić kazao je kako se tijekom postupka jedino moglo zaključiti kako zagrebačka navijačka scena obiluje fizičkim obračunima navijača istog kluba i kako je ovaj napad nastao kao navijačko junačenje koje je prešlo sve granice, a ne kao bezobzirna osveta, što se stavlja Tunjiću na teret.

 

Sukob koji je tinjao među suprotstavljenim frakcijama Dinamovih navijača, prema optužnici je motiv zbog kojeg je Tunjić 25. listopada 2014. pucao po kombiju u kojem su bili predstavnici suprotstavljene frakcije BBB. Tunjić je bio dio Fan Kluba BBB-a ili takozvanih “mamićevaca”, a pucao je na takozvane “antimamićevce” koji već duže vremena bojkotiraju domaće utakmice Dinama.

Nepravomoćna presuda znat će se u petak 11. ožujka.

 


Komentari