SUD U ZAGREBU DONIO NESVAKIDAŠNJU ODLUKU: ‘Uništite VW Passat s pripadajućim kontakt ključem i prometnom dozvolom’

Foto: PUZ

Novozagrebački Općinski sud MUP-u je naložio da unište VW Passat s pripadajućim kontakt ključem i prometnom dozvolom, a koji se nalazi pod njihovim nadzorom od od 5. prosinca 2019.

Sporno vozilo je sad već pravomoćno osuđenom dileru, poslužilo za prijevoz dva kilograma kokaina, piše Jutarnji.

Riječ je o VW Passatu daruvarskih oznaka u vlasništvu Porsche leasinga, a na korištenju kod jedne zaprešićke tvrtke koja se, pak, prema javno dostupnim podacima nalazi na popisu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće.

Razlog uništenja

Prema članku 79. st.2. Kaznenog zakona propisano je da se predmeti i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje kaznenog djela mogu oduzeti, a stavkom 6. istog članka zakona propisano je i da sud može naložiti uništenje oduzetog predmeta odnosno sredstva.

Kroz sudski postupak je utvrđeno da su osumnjičenog muškarca policajci zatekli kako u VW zagrebačkih oznaka, točnije u putnoj torbi, drži dva paketa kokaina teška 2004 grama, a koja je prethodno prema dogovoru i za naknadu od 500 eura preuzeo od nepoznate osobe i pristao da je radi daljnje prodaje preveze od Zagreba do Karlovca.

Iz policijske potvrde o privremenom oduzimanju predmeta Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iščitava se da je Passat oduzet zbog posebno izrađenog spremnika iz stražnjeg sjedala, točnije dijela naslona i klupe zadnjeg sjedišta koji su prerađeni radi krijumčarenja predmeta kaznenih djela.

Komentari