Stric napadača s Markovog trga: ‘Bio je skroz fin i pristojan dečko. Nije se žalio na nikoga, tko zna što mu je bilo u glavi’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Da je divljak, pijanac, agresivan ili nešto znalo bi to selo. On to nije bio. Ne možeš to sakriti. Zato se ja i čudim još više. Tko zna što mu je bilo u glavi”, kazao je Mato Bezuk, izbezumljeni stric mladića koji je jutros na Markovom trgu više puta pucao u policajca pa na koncu presudio i sebi na Jabukovcu.

Večernji piše kako je 62-godišnjem Mati, koji živi u Katoličkim Čairama, desetak minuta vožnje od središta Kutine, žao i nećaka i mladog policajca, za kojeg se nada da će se uspjeti oporaviti.

“Pa on nikada nije bio evidentiran ili kažnjavan. Bio je skroz fin pristojan dečko, nimalo neugodan. Uvijek je pri prolasku navratio, rekao mi striče kako si, sjeli bi pod orah, popili sok, popričali… Nije mi se ni žalio na ništa i nikoga “, zaključio je.

Inače, 22-godišnjak iz Kutine je završio srednju školu, nedavno počeo raditi, a imao je još dva starija brata, od kojih je jedan ‘trbuhom za kruhom’ odselio u Njemačku.

Kutinski branitelji su za Dnevno potvrdili kako je mladi napadač nećak Zdravka Bezuka, dragovoljca HOS-a koji je sa svojom postrojbom pokazao veliku odvažnost u obrani vukovarskog Sajmišta.

Zdravko je ranjen 9. studenoga 1991. na “Drvenoj pijaci”, i to od granate koja je pala u njegovoj neposrednoj blizini. Zbog teških ozljeda prebačen je u bolnicu u kojoj mu je amputirana noga, no nažalost, idućeg je dana preminuo.

 

 


Komentari