Strgnuo torbicu s ramena Zagrepčanki (23) na Črnomercu, unutra je imala pedeset tisuća kuna

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

I dok mnogi Zagrepčani jesu, lopovi, čini se, nisu otišli na “godišnji odmor”. I dalje “operiraju” od istoka do zapada grada, zbog čega policija neprestano ima pune ruke posla. Na ulicama metropole tako mirno nije bilo niti u utorak.

Dan je posebno loš bio za 23-godišnjakinju koja se oko 21.30 vraćala kući. Čekala je autobus na Črnomercu u Reljkovićevoj ulici, ali nije očekivala da će se prema njoj zatrčati – pljačkaš. Istrgnuo joj je torbicu i dao se u bijeg. Materijalna šteta iznosi čak oko pedeset tisuća kuna, a za odbjeglim se lopovom još uvijek traga.

Tu nije kraj crnom nizu. Na meti su – ponovo – bili naivni umirovljenici, a lopovi su se još jednom služili “provjerenim” forama.

Tako je bez nakita u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna između 13 i 14 sati ostala 84-godišnjakinja iz Paške ulice na Sigečici. Na vrata njezinog stana pozvonile su dvije pljačkašice čiji se identitet još istražuje. Stariju ženu uspjele su uvjeriti da su medicinske djelatnice i da će joj pružiti razne usluge. Ne sluteći ništa, umirovljenica ih je pustila u stan – što se pokazalo jako lošom odlukom.

Nešto ranije, oko 12.30, slična se scena odvila i na Maksimiru. Nepoznati je prevarant nazvao 81-godišnjakinju, stanarku Ulice Matijašec i lažno joj se predstavio kao službena osoba. Uvjerio ju je da mora provjeriti ispravnost njezinih novčanica. Nakon toga njegov je “kompanjon” došao do stana umirovljenice, ona mu je novac predala – a on je pobjegao. Nesretna je žena tako ostala bez nekoliko desetaka tisuća kuna.


Komentari