STRAVIČNI DETALJI! Silovao 12 žena starije dobi: ‘Što im je koža bila smežuranija to su mu bile privlačnije’

Izvor: Pixabay

Zagreb potresaju zastrašujući detalji serijskog silovatelja. Naime, 38-godišnjak je silovao 12 žena starije dobi, a uhvaćen je zahvaljujući pomno obavljenom očevidu na čelu s Mladenom Ugrešićem.

Serijski silovatelj ženama je zvonio na vrata predstavljajući se kao djelatnik Gradskog poglavarstva, navodeći žene da ga puste u svoj stan. Govorio je kako želi provjeriti imaju li kvarova u stanu, te da će Grad to popraviti, na što su ga starije gospođe pustile u stan bez primisli što im se sprema, ispričao je za Vijesti.hr Branko Lazarević, bivši policajac i šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, novinar i publicist.

Muškarac bi potom šetao po stanu radeći bilješke, a zatim srušio žrtvu na pod, vezao špagom i okrutno silovao. Jednu od žrtava silovao je nekoliko puta u razmaku od par dana, a ona bi ostala vezana sve dok ju unuci nisu posjetili.

„Nakon prvog silovanja formirana je posebna ekipa s većim brojem policajaca koji su radili samo na tom slučaju. Iz dana u dan broj detektiva se povećavao. Plan uhićenja napravio je Mladen. Pokupio je sve zapisnike o očevidu i razvrstao po stolu. Na zidu je postavio veliku kartu Zagreba na kojoj je bilježio mjesta na kojima su se dogodili zločini. Prvo silovanje je bilo u blizini Autobusnog kolodvora, a sva ostala od kolodvora prema zapadu. Tako se moglo pretpostaviti gdje će se kasnije pojaviti. Krenuo je prema Črnomercu gdje je potom raspoređeno više policijskih službenika“, prepričava Lazarević.

U jednom tjednu, muškarac je silovao i do tri žene. Najmlađa žrtva imala je 70, a najstarija 86 godina. Cijela akcija trajala je mjesec dana, a policija je na razgovorima sa žrtvama došla do saznanja da je riječ o muškarcu u 30ima, te da ima bosanski naglasak. Nakon silovanja, muškarac bi ukrao i nešto zlatarine i novca. Konačno, zahvaljujući pomno rađenom fotorobotu i detaljnom opisu muškarca od strane 12 žrtve, muškarac je uhićen,

Naime, gospođa je inspektorima rekla kako je silovatelj na odlasku popio mineralne iz njezina hladnjaka, a kriminalistički tehničar je uspio analizom otisaka prstiju otkriti da je jedan od osumnjičenih muškaraca, kojeg je policija privela zbog podudarnosti fotorobota, silovatelj.

Mustafa je pritisnut dokazima sve priznao, a branio se objašnjavajući da je odrastao uz baku i mamu te da u njegovom životu nisu postojale mlađe osobe. Kada je odrastao shvatio je da su mu privlačne starije žene, pogotovo one koje imaju smežuraniju kožu. Pokušao je i silovati ženu mlađu od njega, no nije ga privlačila. Mustafa je bio osuđen na petnaest godina zatvora.


Komentari