STRAVIČNA SMRT PULSKOG GIMNAZIJALCA Poznati novi detalji u istrazi, roditeljima Centar za socijalnu skrb oduzeo troje djece!

foto: MUP/Ilustracija

Nakon što je prije više od mjesec dana ukinut istražni zatvor Darku i Ines Kovačević, roditeljima 15-godišnjeg Petra Kovačevića, gimnazijalca koji je 29. rujna preminuo u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečnog bolovanja, kroničnog dijabetesa i vjerojatno upale pluća, odnosno nepravovremenog liječenja, roditelji se brane sa slobode. Istraga još uvijek traje, čekaju se nalazi vještačenja koji bi, ukoliko protiv roditelja bude podignuta optužnica te dođe do sudskog postupka, mogli biti ključan dokaz, piše Glas Istre navodeći kako još uvijek nisu ispitani preostali svjedoci, među kojima su i Petrovi profesori iz Gimnazije.

Tužiteljstvo je na početku istrage naložilo biološko-toksikološko vještačenje, čiji rezultati još nisu poznati. No prema pisanju Glasa Istre, kod nesretnog Petra je nastupila ketoacidoza, odnosno akutna, po život opasna komplikacija šećerne bolesti, a kao pridruženi razlog smrti neslužbeni izvori navodili su i upalu pluća.

Nakon smrti 15-godišnjaka, pulski Centar za socijalnu skrb oduzeo je Kovačevićima preostalo troje djece.

Petar nije bio jedino dijete Kovačevićevih. Oni imaju još troje djece, a peto dijete, dječak u dobi od 11 godina, utopio se u kolovozu 2019. na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, braćom i sestrama. Ta se tragedija službeno vodi kao nesretan slučaj.

Oni su se, naime, u Pulu preselili iz Ćurlovca nedaleko od Bjelovara i već neko vrijeme žive u vjerskoj zajednici u Šikićima blizu Pule. Radi se o ogromnoj kući gdje djeluje hinduistički hram Sri Sri Radha Gopinath u kojem se prakticira bakti joga, piše Glas Istre.


Komentari