STRAVIČNA PRIČA IZ SUSJEDSTVA Djevojčica preminula nakon rutinskog zahvata u privatnoj klinici

Photo: Pixabay, Ilustracija

Iz susjedne Bosne i Hercegovine stiže tužna vijest. Preminula je dvoipolgodišnja djevojčica koja je pala u komu pri rutinskoj operaciji u jednoj privatnoj klinici u Sarajevu. Vijest o njezinoj smrti objavio je shrvani otac Muris Đ. Malena je bitku za život izgubila na odjelu intenzivne skrbi Kliničkog centra u Sarajevu, gdje je dospjela u beznadnom stanju.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet”, napisao je njezin otac na Facebooku.

Podsjetimo, Džena je ranije ovog tjedna u privatnoj klinici “Bejtović” imala operativni zahvat, odnosno trebala joj je biti urađena korekcija spuštenog očnog kapka. Njezini roditelji su ju prvotno vodili u bolnicu, a kako je lista čekanja bila duga, na prijedlog njezine liječnice Nine Jovanović, odlučili su da se to obavi u spomenutoj privatnoj klinici. Zahvat je izvođen pod totalnom narkozom koju je izveo anesteziolog Suad Rožajac. No, došlo je do komplikacija te je djevojčica pala u komu, a kada je dovezena u bolnicu ispostavilo se da joj je mozak nepovratno oštećen.

Roditelji su cijeli slučaj prijavili policiji, a inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da oprema u klinici “Bejtović” nije prošla potrebne provjere, točnije strojeve nije verificirao ovlašteni laboratorij. Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu provodi posebnu istragu s ciljem da utvrde  postojanje kaznene odgovornosti u slučaju smrti malene Džene.

Županijski ministar zdravstva Haris Vranić najavio je provjeru svih privatnih klinika.

“Idemo u potpunu kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova sukladno njihovim rješenjima o djelokrugu rada, radu na crno, izdavanju fiskalnih računa, i ako se utvrde veće nepravilnosti, poništit ćemo rješenja”, izjavio je Vranić.


Komentari