STRAVIČNA NESREĆA U ZADRU U sudaru s teretnjakom poginule tri žene stare 66, 61 i 55 godina, vozač kamiona odveden u policiju

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Teška prometna nesreća u Zadru u četvrtak, u kojoj su poginule tri ženske osobe (66-godišnja slovenska državljanka te 61-godišnjakinja i 55-godišnjakinja, moguće hrvatske državljanjanke), dogodila se nedaleko od tamošnje zračne luke na cesti Zemunik-Zadar.

Kako javlja Zadarski.hr policija je dojavu o nesreći u podvožnjaku u kojoj su sudjelovali teretni Mercedes zadarskih oznaka i Toyote Yaris slovenskih oznaka, primila oko 12:10.

Iako nije poznato je li u pitanju prekomjerna brzina ili skliske ceste, Toyota u kojemu su se vozile poginule žrtve, prešlo je na suprotnu traku, zabivši se u teretnjak za čijim je volanom bio 40-godišnjak, a potom se vozilo odbilo u zid.

Vozač koji je prošao bez ozljeda trenutno se nalazi u policiji na razgovoru, ali po svemu duseći, nije odgovoran za nesreću.

Ipak, testirati će mu se urin i krv.

“Teško je reći zbog čega su prešli na drugu stranu, svi su tragovi na lijevoj kolničkoj traci. Materijalni trgovi neprijeporno ukazuju da vozač kamiona nije izazvao nesreću”, rekao je za Zadarski.hr prvi zamjenik i glasnogovornik tamošnjeg Županijskog državnog odvjetništva, Denis Sokol.

Komentari