STRAVIČNA NESREĆA Omiljena prodavačica iz Dugava vraćala se s posla kad ju je pijani vozač pokupio autom i pobjegao: ‘Danas bi joj bio rođendan’

Nesreća na raskrižju Oreškovićeve ulice i Avenije Večeslava Holjevca (Foto: Zeljko Grgic / CROPIX)

U petak navečer oko 21.30 sati na raskrižju Oreškovićeve ulice i Avenije Većeslava Holjevca došlo je do naleta osobnog automobila na 56-godišnju pješakinju koja je smrtno stradala, a vozač se zatim bez zaustavljanja vozilom udaljio s mjesta događa.

O tragičnom događaju se oglasila i Policijska uprava zagrebačka, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg upravljao osobnim automobilom marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka”, javljaju iz PU zagrebačke.

Na vidno obilježenom pješačkom prijelazu koji nema semafore, vozač nije prilagodio brzinu kretanja te je naletio na 56-godišnjakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom.

Nakon nesretnog događaja, vozač je pobjegao s mjesta nesreće, no zahvaljujući brzoj reakciji policije, ubrzo su ga pronašli i završio je u pritvoru, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako se doznaje, nesretna žena, inače djelatnica trgovine Decentia u zagrebačkim Dugavama, danas bi slavila rođendan, što čitav slučaj čini još tragičnijim.

“Za našu divnu smiješnu tetu Ankicu iz dućana Decentia, bila je zaista draga i svu djecu je baš voljela…neka počiva u miru, život zaista nije fer”. “Ubiti nečiju majku, ženu, baku i bar ne izaći pomoć… danas joj je po pričama trebao biti rođendan”. “Baš bio pred zatvaranje jučer kod nje u dućanu”, komentirali su šokirani susjedi u Facebook grupi ‘Dugave Republika’.

Komentari