STRAVIČAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA: Dadilja iz Zagreba tresla uplakanu bebu i uzrokovala joj krvarenje u mozgu!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Još jedan slučaj zlostavljanja djeteta, ovoga puta bebe stare četiri i pol mjeseca šokirao je Hrvatsku. Beba je povjerena na čuvanje dadilji (21) iz Zagreba kada je imala tek dva mjeseca. Kako doznaje Danica, roditelje malene su hitno morali otputovati van zemlje.

Dadilja je bebu čuvala u stanu gdje živi s mužem i još troje djece. Čuvanje je trajalo dva i pol mjeseca, sve do kobnog svibnja 2019. godine kada je dijete završilo na hitnoj operaciji u zagrebačkom KBC-u.

Na hitni prijem beba je stigla s krvarenjem unutar moždane ovojnice i prijelomom nosa. Imala je i slomljena rebra te natučeni prsni koš. Dijete je jedva preživjelo, a istragom se pokazalo kako je za ove teške ozljede kriva upravo dadilja.

Ona tvrdi kako su ozljede mogle biti posljedica igranja s njezinom djecom kada nje nije bilo. Kaže i kako je dobro postupala s djetetom, no sudsko-medicinski vještaci opovrgnuli su njezinu obranu. Objašnjavaju kako je do krvarenja mozga došlo zbog jake trešnje djeteta. Da stvar bude još gora, ozlijede nisu nastale u isto vrijeme već u nekoliko navrata. Bebin plač rješavan je stiskom rebara i grudnog koša što je dovelo do prijeloma.

Protiv dadilje je ovih dana podignuta optužnica, a brani se sa slobode.

Komentari