STRAVIČAN SLUČAJ IZ ZAPREŠIĆA! Pronađena brutalno silovana pekinzerica

Udruga za pomoć životinjama "Smiješak za dom"

Da nas nikakve vijesti i događaji više ne smiju iznenaditi niti šokirati pokazuje i slučaj iz Zaprešića. Tamo se dogodio jedan od najgorih zločina, nešto što bi se moglo možda vidjeti samo u filmova horror tematike. No žrtva nije čovjek ako ste na prvu to pomislili, već mala pekinzerica. Ona je pronađena u stravičnom zdravstvenom stanju s teškim ozljedama vagine ispred tamošnje veterinarske ambulante.

Sami veterinari ostali su bez riječi, s puno si stvari dosada susreli no ovo je jedan od najradikalnijih i najgrozmornijih slučajeva i jedan od onih koji zapanjuje.

“Pregledom smo utvrdili ozljede stijenke stidnice. Riječ je o oštroj porezotini dugačkoj oko pet centimetara i dosta dubokoj, pa smo pod lokalnom anestezijom napravili zahvat. Teško je reći kako su te ozljede nastale, ali je nedvojbeno da je zlostavljana s obzirom da se rana nalazila u unutarnjoj stijenki stidnice”  rekao je za Vijesti.hrdr. med. vet. Tomislav Šegota.

Dodao je i kako je imala i manju ozljedu na glavi kao i još jednu ranu s gornje strane stidnice, no upravo ova unutarnja ozljeda je alarmantna.

Na pitanje sumnja li da bi joj takve ozljede mogao nanijeti neki veći pas Šegota je kazao sljedeće:


“Ne, nije pas u pitanju. Postoje elementi zlostavljanja i to najvjerojatnije nekim predmetom s obzirom na ozljedu”.

Stravičan se zločin dogodio u Zaprešiću, no s obzirom da kujica nije imala mikročip, ne može se locirati vlasnik.

“Još sa sigurnošću ne možemo reći što se točno dogodilo, a ono na što sumnjamo teško mi je i pomisliti, a kamoli izgovoriti. Iako sve ukazuje na to (silovanje), još nemamo službenu potvrdu. Puno je krvi bilo kada je pronađena i isprva smo pomislili da ju je možda auto udario, ali onda smo ostali u šoku kada smo vidjeli te rane” rekla je za Vijesti.hr volonterka Udruge za pomoć životinjama ‘Smiješak za dom’, Vlasta Srebrić i dodala:

“Pronađena je u subotu ispred veterinarske stanice u Zaprešiću, ali je bilo toliko krvi da smo je, nakon što joj je ondje ukazana pomoć morali još voziti na veterinu u Zagreb. Dakle, ona je ciljano ostavljena ondje.

Iz udruge su poručili da još čekaju snimke nadzorne kamere ne bi li možda detektirali tko ju je ondje ostavio, a potom snimka ide policiji.

“Naravno, osoba koja ju je ostavila ispred ambulante možda i nema veze s njom već ju je našla tako krvavu i ostavila ondje. Isprva uopće nije mogla stati na nogice, ali se sad oporavlja kod privremene udomiteljice. Fizički je puno bolje i može stati na noge iako još šepa na ovu koja joj je ozlijeđena. Stanje joj je psihički još uvijek dosta loše iako se i tu situacija polako popravlja. Stara je oko pet godina i teška oko osam kilograma. Nije kastrirana, jako je mršava i imala je buhe. Sve to ukazuje da je živjela u jako lošim uvjetima ” rekla je volonterka Darka Šop Mraković.

Pekinezerica je zasad privremeno udomljena, ali još za nju traže stalni smještaj i nekoga tko bi joj pružio ljubav i toplinu. Dali su joj ime Mimi.

Komentari