STRAVIČAN SLUČAJ U CENTRU GRADA: Pozadina priče krvavog ubojstva nožem

Djevojku (19) policajci su u subotu u centru Zagreba našli šokiranu s nožem u ruci.

Nakon što ju je Darko Keleminović (48) najvjerojatnije htio silovati, ona se uspjela oduprijeti i ubosti ga jedanput u prsa.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, taj osuđeni serijski silovatelj djevojku je trikom namamio da dođe do praznog stana, u kojem inače živi s roditeljima. Navodno joj je rekao kako mora otići po novčanik koji je zaboravio. Uz to, spomenuo je neke druge stvari te ju je pozvao da pođe s njim. Kazao je kako će se brzo vratiti i nastaviti razgovor koji su započeli. Djevojka nije ništa slutila i pomalo naivno pošla je s njim.

Čim su ušli, zaključao je vrata. Djevojka, koja je na kraju postala ubojica, istražiteljima je ispričala da ju je ubijeni odmah počeo prisiljavati na seks. Budući je ona to odbijala, fizički je nasrnuo na nju. U jednom se trenutku uspjela obraniti od napada i dokopati se omanjeg noža iz svoje torbice. Osuđivanog silovatelja ubola je u grudi, a ta rana je bila fatalna. Nož je najvjerojatnije pogodio srce i Darko se gotovo odmah srušio na pod.

Buka uznemirila susjede na Novoj Vesi

Strašna buka uznemirila je susjede ulice Nova Ves, koji nisu znali kakav se horor odvija na desetak metara od njih. Djevojka u tom trenutku opće nije znala gdje se nalazi. Uspjela je uzeti telefon i sve je prijavila dojavnom centru 112. Oni su o svemu alarmirali Hitnu pomoć i policiju te ih odmah uputili prema skrivenom ulazu u Novoj vesi.

Napadnuta djevojka ostala je zaključana u stanu. Nije mogla pronaći ključ, koji je Darko negdje uspio sakriti. Došla je do prozora i zvala pomoć. Kad su stigli policajci, nisu mogli ući u stan već su provaliti kako bi oslobodili djevojku. Kad su je pronašli, stajala je pokraj mrtvog tijela i još držala nož u ruci.

Mirno se predala te su ju odvezli na ispitivanje u policijsku postaju. Tijekom subote su je ispitali u sjedištu krim policije u Heinzelovoj ulici. Noć je provela u pritvoru na zagrebačkim Oranicama. Tijekom nedjelje nastavljena je istraga o ubojstvu te je trebala biti ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu. Ono bi trebalo odlučiti hoće li za nju tražiti istražni zatvor.

Još nije jasno hoće li joj istražitelji povjerovati da je počinila ubojstvo u nužnoj obrani.

 


Komentari