STRAVIČAN KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM STUDENTOM: Strujni udar ubio njega i kolegu koji ga je krenuo tražiti

Foto: Damir Krajac / CROPIX/ Ilustracija

Policija je jutros objavila kako je na željezničkoj pruzi kod kolodvora Zagreb – Bornogaj pronađeno tijelo zasad nepoznate muške osobe. Tijelo je otkriveno oko 7.25 sati u četvrtak na tlu, uz teretne vagone, između četvrtog i petog kolosijeka. Na tijelu trenutno nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na ubojstvo.

Ubrzo je stigla obavijest da je na mjestu očevida pronađeno i drugo tijelo.

Riječ je o dvojici studenata sa Hrvatskih studija, a očevidom je utvrđeno da su oboje poginuli zbog strujnog udara kojeg su ondje pretrpjeli. Jedan od dvojice mladića je Nikola Michael Sušec, student iz Sjedinjenih Američkih Država čiji je nestanak prijavljen u srijedu.

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro”, objavili su sa Hrvatskih studija.

Poznat je identitet i drugog studenta koji je tragično stradao u potrazi za Nikolom. Riječ je o 22-godišnjem Jerku Kučiću. On se zajedno s još dvojicom prijatelja, uputio na lokaciju gdje je Sušec posljednji put viđen ne znajući da je njegovo tijelo pronađeno u četvrtak ujutro. Policija zasad nije otkrila što se dogodilo s dvojicom prijatelja, no mogućnost počinjenja kaznenog djela je isključena.

“Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku”, izvijestili su iz PUZ-a.

Emotivnom porukom Fakultet hrvatskih studija oprostio se i od Jerka Kučića.


Komentari