MLADIĆ PRETUČEN U POZNATOM NOĆNOM KLUBU: ‘Vlasnik i zaštitari su me udarali i slomili mi obje ruke!’

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Općinski građanski sud u Zagrebu presudio je da će zbog brutalnog napada na gosta vlasnik kluba i zaštitarska tvrtka morati platiti odštetu. 

Mladić je te večeri bio u restoranu Okrugljak, a nakon toga otišao u noćni klub BBS gdje je popio nekoliko pića.

“Ne znam zašto su me zaštitari pretukli. Popio sam te večeri nekoliko pića, ali nisam bio nasilan. Kada sam u klubu tražio da objese maminu jaknu zaštitar mi je odgovorio da je garderoba puna. Inzistirao sam da se mjesto za jaknu ipak pronađe, a zaštitar je uzvratio da ju on neće čuvati. Nakon toga me udario šakom u glavu. Posrnuo sam i pao niz stepenice. Dolje su me dočekala još dvojica zaštitara te me izudarali rukama i nogama. Na kraju su me izbacili van”, svjedočio je o brutalnom napadu u poznatom zagrebačkom klubu Marin M., 29-godišnji bankar kojem vlasnik kluba Damir Petričević i zaštitarska tvrtka “Bilić Eurić Security” moraju isplatiti nešto više od 26 tisuća kuna odštete zbog incidenta koji je doživio.

Svjedočio da ga je i vlasnik udario

Mladi bankar je objasnio kako se u klubu našao jer “je tamo njegova školska prijateljica imala promociju albuma” prisjetivši se kako ga je i vlasnik kluba Damir Petričević iste večeri udario nekoliko puta.

“Znao sam ga od ranije, pa sam tražio ga mi pomogne kada se pojavio u podnožju stepenica niz koje sam pao. No on je pomogao njima. Nakon što sam se uspio izvući iz kluba pozvao sam policiju”, prisjetio se mladić kojem su u tom incidentu slomljene obje ruke.

“Policajci nisu uspjeli pronaći zaštitare jer su se razbježali prije nego što je patrola stigla”, dodao je. Tužbu je podnio protiv vlasnika kluba i zaštitarske tvrtke “Bilić Erić Security”.

Vlasnik ništa nije vidio

Petričević je tijekom procesa porekao krivnju, tvrdeći kako mladog bankara nikada ranije nije vidio u svom klubu. Navodi kako ga nije vidio ni sporne večeri.

“Zaštitari su mi rekli da se nešto vani događa. Kad sam izašao pred ulazom je već bila policija. Od policajaca sam doznao da je netko pao niz stepenice”, naglasio je u svom iskazu Petričević nadodavši kako do samog kluba vodi 30-ak stepenica po kojima su gosti, uglavnom žene u visokim potpeticama ili pak oni pijani, znali padati.

Alkoholiziran, ali ne i agresivan

Sud je ipak je zaključio kako je iskaz napadnutog gosta vjerodostojan, iako je očito da je pokušao umanjiti svoju ulogu, točnije svoje stanje te večeri nakon što je popio šampanjac i pet-šest viskija s Coca Colom.

“Bio je pijan, što i proizlazi iz količine alkohola koju je popio, no nije prvi započeo fizički obračun s bilo kime”, zaključio je sud koji je pomno analizirao i nalaze vještaka o ozljedama što su mu ih zaštitari i vlasnik noćnog kluba nanijeli. Na osnovu toga dosuđena mu je odšteta, no i Petričević i tvrtka “Bilić Erić Security” imaju pravo podnijeti žalbu.


Komentari