STRAVA U ZAGREBU: Sin tukao majku na ulici, spasio ju nepoznati prolaznik

Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena doživi zlostavljanje (Foto: Unsplash)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima.

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svojem ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici.

Muškarcu iz Zagreba koji je nedavno završio na sudu, prijeti kazna zatvora jer je tukao svoju majku.

KĆI NAŠAMARALA MAJKU! Skuhala je ručak koji joj se nije svidio: ‘Ku*** jedna, marš van iz kuće’

Incident se dogodio krajem veljače kada je muškarac prvo verbalno, a potom i fizički napao svoju majku te joj je prijetio da će ju ubiti. Žena je potom istrčala na ulicu, a sin je došao za njom i rukom ju uhvatio za ovratnik jakne.

Uspjela se osloboditi, ali ju je sin nakon toga uzeo čvrsto za ruku i počeo je vući za sobom. U tom je trenutku nepoznati muškarac prolazio biciklom i obranio ženu, a potom je nazvao policiju, nakon čega je sin pobjegao.

Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu odredila mu je uvjetnu kaznu zatvora od 30 dana te se kazna neće izvršiti ako okrivljenik u roku od osam mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene.


Komentari