STRAVA U ZAGREBAČKOJ BOLNICI: Mladić silovao vršnjaka!

Pixabay

Dvadesetšestogodišnji mladić 14. veljače u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu, kako neslužbeno doznaje 24 sata, silovao je vršnjaka.

“Županijsko državno odvjetništvo postupa po prijavi za predmetni događaj. Predmet se nalazi u fazi izvida, a sukladno Zakonu o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno. Podaci o istovjetnosti osobe protiv koje je podnesena kaznena prijava i podaci na temelju kojih se može zaključiti o istovjetnosti te osobe su službena tajna” odgovorilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Naime, žrtva i silovatelj su navodno bili smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika. No jesu li oni vidjeli što se događalo i odlučili to ignorirati ili su na neki način bili zastrašeni, pokazat će istraga.

Nesretna je žrtva čitav slučaj prijavila tek ujutro, a zagrebačka policija kaže kako je prijavu zaprimila 17. veljače te kako su proveli kriminalističko istraživanje te protiv osumnjičenika podnijeli kaznenu prijavu. U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu izvršava se kazna zatvora izrečena punoljetnim muškarcima kojima je uz kaznu zatvora izrečena i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja i obavlja se liječenje zatvorenika i maloljetnika u zatvorenim uvjetima. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u zatvorima i kaznionicama diljem zemlje silovanja su rijetka. U pravilu imaju jednu takvu prijavu godišnje, piše 24 sata.

Posljednji slučaj koji je šokirao javnost dogodio se lani u prosincu. Mladić koji je zbog neodazivanja na sud bio u Remetincu javno je istupio u emisiji “Provjereno” Nove TV i ustvrdio kako su ga dva cimera iz ćelije, ubojica i piroman, šest dana višestruko silovali.

“On je morao biti okrenut licem prema zidu i glumiti da spava” ustvrdila je žrtva i dodala kako ga razumije jer je bio uplašen. Dodao je kako je bio danonoćno u strahu. Iživljavali su se nad njim, tukli ga, dok ga je jedan silovao, drugi ga je držao. Sve je potrajalo dok nije uspio u zapovjednikov ured ubaciti papirić da se sprema napad na stražare. Na taj način je, tvrdi, ishodio da ga izvade iz ćelije te je tad prijavio silovanja.


Komentari