Strava u Samoboru: Vozačica udarila majku s dvoje djece, jedno dijete preminulo

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Jedno dijete je poginulo, a drugo je teže ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila u Samoboru, priopćili su iz zagrebačke policije. 

Nesreća se dogodila na obilježenom pješačkom prijelazu na Trgu kralja Tomislava 15 kada je osobni automobil naletio na majku s dvojicom dječaka koji su u tom trenutku prelazili cestu. Djeca su prevezena u bolnicu u Zagreb, gdje je zbog težine zadobivenih ozljeda jedan dječak umro, a drugi je prošao s lakšim ozljedama.

Policija je tijekom današnjeg dana potvrdila da je automobilom Smart upravljala 73-godišnja žena, a da je preminuli dječak imao 6 godina, brat 9, a majka 45.

“U subotu, 18. studenoga oko 18 sati, u Samoboru, 73-godišnjakinja je upravljala osobnima automobilom marke Smart zagrebačkih registarskih oznaka Trgom kralja Tomislava u smjeru istoka. Dolaskom do broja 15 je zbog neprilagođene brzine na obilježenom pješačkom prijelazu naletjela na dvoje djece-pješaka koji su bila u pratnji jednog roditelja.

Pješaci su vozilom HMP Samobor prevezeni u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je jedno dijete oko 19 sati preminulo od zadobivenih ozljeda, dok su za drugo dijete utvrđene lakše ozljede.

Od 18 do 22.20 sati je bio obustavljen promet kolnikom Trga kralja Tomislava”, piše u policijskom priopćenju.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL


Komentari