Strava u Novom Zagrebu: Punih 15 mjeseci nitko nije shvatio da je žena mrtva

Foto: Danijel Soldo / CROPIX

Jučer oko 18 sati stanari zgrade u novozagrebačkom Savskom Gaju dignuli su zagrebačku policiju na noge jer svoju susjedu, 83-godišnju A. K., nisu vidjeli više od godine dana, a na njezinom otvorenom balkonu skupljali su se golubovi i radili nered, prenosi Jutarnji list.

Žena je umrla uz prozor na koji je, pretpostavlja se, pokušavala staviti zavjesu, međutim, gubitak ravnoteže, čini se, bio je koban pa je nesretna žena pala i umrla.

Sudeći prema svemu, umirovljenica rodom iz Zagorja, umrla je još u kasnu jesen 2018. godine kada su je susjedi zadnji puta vidjeli. Ekipa za očevid je utvrdila kako prema prvim informacijama nema elemenata kaznenog djela, a točan uzrok smrti, kao i vrijeme, otkrit će obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

Susjedi u zgradi ostali su zaprepašteni smrću svoje susjede jer su mislili da ju je zet zbrinuo u nekom od domova.

“Živjela je sama u tom stanu nakon smrti supruga. A negdje na proljeće 2018. umrla joj je i kćer. Njezina smrt ju je dotukla toliko jako da je počela venuti. Susjeda A. K. bila je vitalna i mučio ju je šećer. Zadnji put sam je vidjela u jesen 2018. kad je završila u bolnici i o tome smo obavijestili joj zeta.”, prenosi Jutarnji list.

“Međutim, nakon dva dana otpuštena je na kućnu njegu pa mi se došla javiti. I to je bio zadnji naš susret. Zvonila sam joj iz tjedna u tjedan. Zvala ju na telefon. Uzalud. Mislila sam stoga da ju je zet smjestio u nekom domu. Naježila sam se kad smo otkrili u zgradi da je godinu i pol ležala mrtva s druge strane zida.”

Nije se osjećao nikakav smrad“, ispričala je za Jutarnji list jedna od susjeda pokojnice. Otkrila je i da je policiju, zajedno s predstavnikom zgrade, alarmirao susjed koji živi u stanu ispod njenog i kojem su se golubovi, koji se okupljaju na balkonu iznad, “popeli na vrh glave”.


Komentari