STRAVA U LICI! Godinama zlostavljali ženu: Suprug je silovao, a svekar gotovo svakodnevno ponižavao

Ilustracija (Foto: Tom Duzbravec/Cropix)

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu u ponedjeljak su priopćili kako su ispitali  65-godišnjeg muškarca zbog nasilja u obitelji te mu odredili istražni zatvor.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak od točno neutvrđenog dana 2017. godine do 14. lipnja 2022. u obiteljskoj kući na području Udbine, protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu, što se intenziviralo od siječnja 2022. godine te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. lipnja 2022. prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece”, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio 65-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Silovao suprugu

Njegov sin je jučer ispitan zbog “osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode 15. i 20. lipnja 2022. u jednom mjestu na području Ličko-senjske županije”. Radi se o silovanju.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio je istražni zatvor 35-godišnjem osumnjičeniku u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, dok je odbio prijedlog ovog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu najavljuje podnošenje žalbe u odnosu na dio rješenja kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Komentari