Strašna nesreća u Zagrebu: Mercedesom naletio devetogodišnju djevojčicu, u induciranoj je komi

FOTO: Dražen Komar / Ilustracija

Kako piše Jutarnji list, unatoč apelima policije da u zonama oko škole itekako treba biti pažljiv jer je školska godina opet počela, u četvrtak nešto poslije 19 sati u zagrebačkoj Dubravi, točnije u Lovrakovoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastradala mala školarka. Prizor nepomičnog tijela u neprirodnom položaju devetogodišnje djevojčice ledio je krv u žilama svim prisutnima.

Prema prvim informacijama, oko 19.20 sati djevojčica je prelazila ulicu s dvije prijateljice, išavši iz škole prema kući. Svjedoci kažu da je išla preko obilježenog pješačkog prijelaza kada je na nju naletio stariji muškarac u Mercedesu, koji je prije toga, a da nije usporio, prešao preko dva ležeća policajca. Hitna pomoć vrlo brzo pristigla je na mjesto nesreće te je imobilizirala djevojčicu i prevezla je u KBC Rebro gdje traje borba za njezin život.

Kako doznaje Jutarnji iz bolnice, stavljena je u induciranu komu. Zadobila je frakturu baze lubanje i sljepoočne kosti te prijelome ruku. No, zasad nema krvarenja ni oticanja mozga, pa se doktori nadaju da će se djevojčica oporaviti.

Stanovnici Lovrakove ukazuju i na samo žbunje uz tu prometnicu koje nije održavano.

Dok se saniraju ozljede ozlijeđenoj djevojčici i polažu nade da će se oporaviti, u tijeku je policijski očevid na mjestu događaja kako bi se rekonstruirao sam tijek naleta vozila na dijete. Je li vozač prošao alkotest, je li se pridržavao ograničenja brzine i što ga je omelo da se ne zaustavi pred djetetom koje prelazi cestu, bit će poznato nakon očevida.

Komentari

Komentari

loading...