STRAŠAN SLUČAJ: Vozač namjerno pregazio invalida s psom dok je bio na pješačkom prijelazu

Ilustracija (Ronald Gorsic / CROPIX)

Opatijska policija kazneno je prijavila 40-godišnjeg vozača koji je na pješačkom prijelazu namjerno udario 54-godišnjeg pješaka, osobu s invaliditetom, izvijestila je PU primorsko-goranska. Incident se dogodio u srijedu, 15. lipnja u Ičićima, a pješak je teško ozlijeđen.

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, vozač je udario Austrijanca koji je potom zadobio teške tjelesne ozljede te mu je pružena medicinska pomoć u KBC-u Rijeka.

“Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga”, priopćili su.

Dodali su da je vozač kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Apel vozačima

Kako ne bi dolazilo do takvih situacija u prometu, policija je apelirala na vozače da budu smireni u vožnji, osobito u naseljenim i turističkim mjestima gdje su moguće gužve, kao i zastoji u prometu.

Policija upozorava kako vozačima može pasti koncentracija, a osobito onima koji su konzumirali alkohol ili droge. Upravo zato, vozačima savjetuju sljedeće:

1. Pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

2. Zaustavite vozilo i propustite uvijek pješake na kolniku ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe.

3. Pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik.

4. Ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Komentari