VELIKA AKCIJA POLICIJE: Od Zagreba do Dubrovnika uhitili više desetaka osoba, utajili su porez?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Zbog sumnje da su utajili više desetaka milijuna kuna poreza, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zagrebačka je policija diljem grada tijekom jutra započela veliku akciju uhićenja.

Diljem grada raspoređene su stotine policajaca, a doznaje se kako je akcija provedena na desetak lokacija. U sve je uključen i Uskok.

Zajedničkim snagama nastoje naime razbiti navodno veću skupine osumnjičenika koji su u sklopu udruženja utajili milijune poreza.

Nakon svega, oglasili su se i iz policije. Govore naime kako policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Realizacija je započeta u jutarnjim satima te je na području Policijske uprave zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske uhićeno više desetaka osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika, zaključili su.


Komentari