ŠTO SE DOGAĐALO U ZAGREBAČKOM KAFIĆU? Demolirali lokal zbog 20-postotnog reketa

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U poznati zagrebački kafić “Fala” uletio je osuđivani kriminalac.

U lokal je upao Dražen Gebaj, osuđeni razbojnik kojem se sudilo i za krvavu pljačku Fine, i istukao vlasnikovog brata

“Tko je vlasnik lokala? Tvoj brat? Zovi ga odmah. Mora mi plaćati 20 posto od prometa”, rekao je u četvrtak 21. srpnja oko 18.30 sati višestruki kršitelj zakona Dražen Gebaj (52), Kristijanu Schubertu, bratu vlasnika lokala Fala u zagrebačkoj Domjanićevoj ulici, nakon čega mu je opalio šamar i nastavio ga šakom udarati u glavu.

U pokušaju iznude u kojoj su demolirali kafić, prijetili nožem i pucali prema lokalu, Gebaju je društvo pravio Denis Herak (22), a obojica su uhićena i pritvorena zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Šaka u glavu

Naime, zagrebačko tužiteljstvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv obojice jer postoji sumnja da su se dogovorili o zajedničnom stjecanju nepripadne dobiti. Kobnog dana došli su do kafića Fala u kojem tada vlasnika Antonija Schuberta nije bilo. Nakon što je Gebaj iskalio bijes na Kristijanu, on je pobjegao u susjednu prostoriju gdje su bili njegovi prijatelji, a Gebaj je sa šanka uzeo nož te ga stavio pod vrat jednom od prisutnih, a nakon toga je zamahnuo nožem prema drugom oštećeniku fingirajući da će ga ubosti u trbuh. Trećeg je pak mladića Gebaj udario šakom u glavu. Sukob se zatim, po Gebajevoj zapovijedi, preselio pred lokal, gdje je baš stigao vlasnik Antonio s dvojicom prijatelja.

Herak je tada, smatraju istražitelji, nožem nasrnuo na šest osoba koje su se u strahu od krvavog raspleta razbježale. To je iskoristio nesuđeni iznuđivački dvojac; ušli su u lokal iz kojeg su ukrali neutvrđeni broj boca alkoholnih pića. Autom su potom pobjegli u nepoznato da bi se nakon 15-ak minuta vratili s pojačanjem. Došli su u društvu još dviju osoba naoružanih drvenim palicama, a imali su i pištolje neutvrđene marke i kalibra. Herak je zatim razbio staklo na ulaznim vratima kafića Fala te staklo na izlogu, a iako je znao da se u kafiću nalazi veći broj osoba, ispalio je prema unutrašnjosti kafića više hitaca. Stvari su izmakle kontroli, a 11 osoba u kafiću sakrilo se u susjednu prostoriju, odakle su policiji poslali poziv u pomoć, piše Jutarnji.

Iznuđivač

Inače, Gebaju se sudilo i da je iznuđivao novac od jednog maloljetnika kojeg je presreo na ulici u naselju Ružmarinka dok se vraćao iz škole riječima: “Radit ćeš kako ti ja kažem”, te mu je uzeo 250 kuna. Gebaj mu je dao crni ruksak i naredio da ga odnese na parkiralište u Maksimiru i preda ga nepoznatom muškarcu. Ruksak je prenosio još dva puta i tražio još 600 kuna. Gebaj je tvrdio da je on sve to izmislio. Sudilo mu se i razbojništvo u banci u Travnom, u sklopu prvog postupka za krvavu pljačku Fine.

>>>POLICIJA OPKOLILA ULICU U CENTRU GRADA: Skupina mladića divljala po poznatom zagrebačkom lokalu


Komentari