‘ŠTO KAŽU POLICAJCI, JA ĆU TE ČEKATI’ Manijak 8 godina pratio i opsjedao djevojku, evo zašto još uvijek nije u zatvoru

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

Da odlučan, kratak i vrlo jasan “ne” nekima jednostavno ništa ne znači, dokaz je i priča o situiranom poslovnom čovjeku Zoranu, koji je punih osam godina opsjedao djevojku u koju se zaljubio. Iako mu je u više navrata jasno dala do znanja da s njim ne želi ništa, Zoran nije odustajao. Pozivi u gluho doba noći, čudne i neukusne poruke pa čak i uhođenja postali su svakodnevnica nesretne djevojke. No, jedne je subote odlučila okončati pakao u kojem živi pa je slučaj završio na policiji. Nakon istrage podignuta je i optužnica, što je očito momentalno “ohladilo” Zorana koji je netragom nestao i za njim će biti raspisana tjeralica.

Inače, sve je započelo kada su se Zoran i djevojka susreli na poslovnoj konferenciji.

“Zorana u biti ne poznajem, jednom sam ga vidjela na strukovnoj konferenciji. Iste godine na službeni e-mail počela sam dobivati niz poruka od njega, a prva je bila ‘Volim te’. Čestitao je blagdane, tražio preporuke za posao te mi je nudio ljetovanje”, prisjetila se nesretna žena tijekom istrage.

No jedna je poruka bila vrlo čudna, prenosi Danica.

“Jako sam ju dobro zapamtila: ‘Ure koje poslije loše sladnje obave određene radnje, ne snađu se dok ih netko pravi dobro ne potuca. Jel to i tvoj problem?’”, napisao je nametljivac.

Osim što je djevojku maltretirao putem poruka, Zoran se počeo pojavljivati i ispred zagrebačke tvrtke u kojoj je radila, iako je djevojka o svemu obavijestila zaštitare na ulazu. Zvao je centralu firme, ali nisu ga kasnije htjeli prespojiti.

“Kad sam shvatila da on nikako ne želi prestati, angažirala sam odvjetnika koji mu je uputio dopis sa zahtjevom da prestane s radnjama uhođenja, a što je i učinjeno u dva navrata, te sam preko prijatelja koji ga poznaje isto tako zamolila da mu kaže da prestane. No, on se na sve oglušio. Svaki dan bila sam u strahu hoće li me negdje sačekati, bilo mi je neugodno na poslu”, rekla je.

No, jednog siječanjskog jutra djevojka je odlučila da je sad stvarno dosta. Nakon što su joj zaštitari poručili da ju je tražio, uočila je Zorana na parkiralištu. Čekao je na prednjem vozačevom sjedištu.

Djevojka je odlučila da je stvarno dosta pa je nazvala policiju. Nakon toga jedan od policajaca je otišao do Zoranovog audija A6 i razgovarao s njim.

Iako je na trenutak pomislila da je agonija gotova, prevarila se. Za deset dana vratio se Zoranov stari “modus operandi”.

“Šta ti kažu policajci, smiješ li do mene doći? Tu bi napravili ručak i ti bi mi pomogla malo urediti stan”, napisao je u jednoj poruci.

“Nastavio je slati razne e-mailove sve do listopada 2019. godine i nakon toga se više nije javio. Zoran mi je nanio poslovnu štetu, psihički me iscrpio, a sve to odrazilo se na moje zdravlje i posao”, ispričala je istražiteljima nesretna djevojka.

Protiv Zorana podignuta je optužnica zbog nametljivog ponašanja, tužitelji za njega traže šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Sudac mu je odredio i istražni zatvor, ali problem je da je on i dalje nedostupan pravosuđu.

Policija je od njegova bratića doznala kako je Zoran pretprošle godine otišao u Njemačku, ali provjerom u sustavu MUP-a ustanovljeno je kako nije prijavio privremeni odlazak u inozemstvo. Rodbina pak ne zna njegovu adresu u Njemačkoj.

Zoran je dobro situiran, neoženjen i bez djece. Posjeduje veliki stan i dva apartmana na moru te luksuzni osobni automobil. Čeka ga međunarodna tjeralica i istražni zatvor u Hrvatskoj uz obvezno psihijatrijsko vještačenje.


Komentari