ŠTO JE NJIMA? Zagreb se posljednjih tjedana pretvorio u Divlji zapad, ovome se mora stati na kraj

Ilustracija: Zagreb.info

U subotu, 16. siječnja u 18.30 sati, 26-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Kapucinskom ulicom u smjeru juga. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja bez položenog vozačkog ispita, a ujedno je recidivist.

Nesavjesni vozač je uhićen te prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je sljedećeg dana doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanje motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 6 mjeseci.

Istog dana u 18.30 sati, 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom Oporovečki vinogradi u smjeru juga . Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,35 g/kg.

I ovaj nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanje motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca.

U nedjelju, 17. siječnja iza ponoći, 67-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Miševečkom ulicom u smjeru zapada. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg.

Također je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim te izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Osim prometnih prekršaja, u posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je 10 kaznenih djela: sedam teških krađa provaljivanjem i tri ostala kaznena djela. Teške pljačke ponavljaju se iz dana u dan, i to u svim dijelovima grada, kao i okolici Zagreba.


Komentari