STIGLA KAZNA NAKON 10 GODINA! Majka i tek punoljetni sin poginuli dok su čekali zeleno, a svemu je kumovao on

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U prometnoj nesreći prije 10 godina, točnije 1. rujna 2011. godine, poginuli su majka i sin, 49-godišnja Neda i tek punoljetni Ivan Bujević.

Damir Strmečki u svom Audiju A8 prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu pa udario u Porsche koji je vozio Mladen Guštin po Ozaljskoj. Odbačeni je auto usmrtio dvoje ljudi.

“Nije točno da se Mladen Guštin u Porscheu Cayenneu zabio u vaš Audi A8 već ste vi udarili u njegov zadnji dio. Nakon toga Porsche se zabio u stop javne rasvjete, plastični kontejner, parkirani auto te na kraju usmrtio Nedu i Ivana Bujevića”, rekla je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Tamara Pleše.

I vještačenje, ali i iskazi svjedoka su doveli do utvrđivanja tih činjenica. Nesreća se dogodila na kružanju Ozaljske, Nehajske i Okićke. Neda i Ivan poginuli su dok su čekali zeleno na pješačkom prijelazu.

Prvo je za prometnu bio optužen samo Mladen Guštin, a nakon tri godine suoptuženik je i Damir Strmečki. U svojoj obrani rekao je kako nije kriv. Tvrdio je da je na njega naletio Porsche.

“Udario me u prednji dio auta. Ostao je tom traku. Pomislio sam dobro da nitko nije stradao. Kad sam izašao vidio sam razmjere te katastrofe, da su poginuli majka i sin. On je imao 18 godina kao i moj sin tada”, tvrdio je Strmečki.

Sutkinja je Strmečkog nepravomoćno osudila na četiri godine zatvora. Ostaje na slobodi, a na kaznu se može žaliti Viskom kaznenom sudu.

Komentari