STIGLA GA JE KARMA! Krao pa zapeo na dizalici: S 30 metara visine spuštali ga vatrogasci

Foto: Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Oriovac

Muškarac (30) se u petak oko 18 sati u mjestu Radovanje kraj Slavonskog Broda popeo na građevinsku dizalicu na prostoru napuštenog gradilišta. S dizalice je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta koje je namjeravao ukrasti. Međutim, kada se htio spustiti na tlo, shvatio je da je zaglavio.

Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci iz Slavonskog Broda i DVD-a Oriovac koji su ga spustili na tlo, s visine od oko 30 metara. Otuđeni lanci bit će vraćeni vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe, priopćili su iz brodsko-posavske policije.

Vatrogasci iz Oriovca su na svojoj stranici objavili fotografije spašavanja muškarca. Poziv za pomoć dobili su u 18.44 sati. Na intervenciju su izašli sa šest članova i dva vozila, a na mjesto događaja stigli su u 18.51.

Tražili pomoć kolega

Nakon dolaska stupili su u kontakt s osobom te zbog nedostatka alpinističke opreme zatražili pomoć od kolega iz Slavonskog Broda. Ubrzo su stigla njihova tri člana te krenula u spašavanje.

Foto: Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Oriovac

“Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj. Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe s krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled”, rekli su iz DVD-a Oriovac te zahvalili kolegama iz Slavonskog Broda na pomoći.

Foto: Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Oriovac

Komentari