Šteta od 900 tisuća kuna: Godinama mu prijetio, naplaćivao nepostojeći dug i preuzimao razne nekretnine

youtube.com

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 47-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u ime nepostojećeg duga, uporabom sile i prijetnje prema oštećenom i članovima njegove obitelji, od početka 2012. do srpnja 2018. prisilio da na svoju štetu naplati nepostojeći dug te mu je oštećeni u više navrata predao razne novčane iznose, kao i obavio prijenos svoje imovine ili imovine druge osobe. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 900.000 kuna.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana kojim se koristi osumnjičeni te je pronađena razna dokumentacija iz koje je vidljivo da je oštećeni osumnjičenom do sada predao veću količinu novca te da mu je prepisao razne nekretnine na području RH. Također, pronađen je i pištolj za kojeg osumnjičeni nije imao dozvolu te će redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu.


Komentari