STAVIO BANKARICI PIŠTOLJ POD REBRA: Cure detalji pljačke u Španskom, razbojnik vikao da će ubiti zaposlenicu

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Pljačka PBZ banke na Trgu Ivana Kukuljevića na Španskom šokirala je Zagrepčane. Podsjećamo, pljačkaš je oko 10 sati u poslovnicu ušao s kapuljačom na glavi i rozom maskom, te baš kao i drugi klijenti uzeo papirić s brojem i čekao red. Slijedom epidemioloških mjera, u poslovnici ne smije biti više od deset stranaka. Pljačkaš je prema neslužbenim informacijama nakon ulaska otišao prema osobnom bankaru, doznaje 24 sata.

S obzirom da oni nemaju kod sebe gotovine, pljačkaš je izvadio pištolj te ga uperio u zaposlenicu, Držeći pištolj pod rebrima zaposlenice, razbojnik ju je prislio da ide s njim do šaltera odakle je je uzeo sav novac koji se nalazio u blagajnama. Pljačakaš je zatim krenuo vikati da će ubiti zaposlenicu ako ga ne puste da izađe zbog čega mu je šefica poslovnice odblokirala sigurnosna vrata. Pljačkaš je nakon toga odgurnuo zaposlenicu koju je držao kao taoca, te otišao u nepoznato.

“Ne znam detalje, ali vidio sam duge cijevi ispred banke. Čuo sam da je pobjegao prema kafiću Rituals pa iza zgrade gdje se nalaze parkinzi. Tamo ga je čekao pomagač u autu“, otkriva jedan od građanina.

Razbojniku je promaknuo i utržak koji se nalazio za susjednim šalterom od onoga do kojeg je došao. Navodno je bio toliko fokusiran da pokupi sav novac iz blagajne, a koliko je uzeo bit će poznato tek nakon inventure.

Inače, trg na kojemu je banka vrlo je prometan i pun ljudi, a istražitelji su odmah izuzeli sve snimke iz nadzornih kamera u blizini banke.


Komentari