STARIJI GRAĐANI OPET NA UDARU LOPOVA Lažnim predstavljanjem otuđili novac! Policija poziva na oprez

Foto: Dino Stanin/Vecernji list/ Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca oko 11 sati u Medvedgradskoj ulici, nepoznati se počinitelj lažno predstavio kao službena osoba kako bi ga 81-godišnjakinja pustila u stan. Po ulasku u stan, iskoristio je njenu nepažnju te otuđio novac. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Slična se prijevara dogodila 4. prosinca oko 12 sati u Dubravi u Čulinečkoj ulici, kada se nepoznati počinitelj 74-godišnjakinji lažno predstavio kao službena osoba te ju zatražio da mu preda novac. Oštećena je povjerovala u njegovu lažnu priču te na dogovorenom mjestu mu zaista i predala nekoliko stotina tisuća kuna, javljaju iz PUZ-a.

Policijska uprava zagrebačka podsjeća svoje građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.
Takve osobe:
– spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe,
– samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava.

Policijska uprava zagrebačka upozorava svoje građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.
Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično). Više informacija potražite ovdje.


Komentari