STARICI UKRALA DESETKE TISUĆA KUNA: Policija upozorava da nikog ne puštate u stan ako ne znate tko je i što želi

Ne nasjedajte na priče prevaranata.

U utorak 18. listopada, oko 16.30 u Brdovcu, nepoznata ženska osoba lažno se predstavila i 79-godišnjoj gospođi otuđila više destaka tisuća kuna. U posljednje vrijeme ovakve prevare sve su češće, a razbojnici u većini slučajeva biraju starije osobe.

U prevarama često sudjeluje više osoba koje imaju dobro razrađen plan, a potencijalnim žrtvama predstavljaju kao djelatnici banke. U igri je obično priča o neispravnim novčanicama koje treba zamijeniti.

Savjeti policije:

Upozoravamo građane na važnost samozaštitnog ponašanja – NIKOME (niti telefonom niti direktno) ne govorite o novcu koji držite kod kuće ili na računima, ne dajte svoje PIN-ove, čak niti službenicima u banci, kako ne bi bili žrtve kaznenih djela i ne puštajte u stan nepoznate osobe.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je i što želi, ne nasjedajte na trikove poput ponude knjiga i drugih proizvoda na prodaju ili raspitivanju o određenim osobama, budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove ili tvrtke koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, nazovite 192 i prijavite takve slučajeve prije nego što ikome date novac.

>>> DRSKI PREVARANTI OPET ‘OPERIRAJU’: Smislili su još kreativniji način, recite roditeljima i prijateljima!

>>> IMA LI KRAJA DRSKIM PREVARANTIMA? Lažno se predstavili i opljačkali 82-godišnjakinju


Komentari