Stanovnici Kajzerice u velikim problemima! Evo zašto ih poplave tako često pogađaju

Naši čitatelji, stanovnici zagrebačke Kajzerice obratili su nam se kako bi skrenuli pozornost na učestale poplave koje pogađaju njihov kvart.

“Kao što ste vjerojatno svi već upoznati – Kajzerica se kod svake veće kiše suočava s poplavama što stanovnicima i Gradu uzrokuje veliku materijalnu štetu (redovito vatrogasci moraju intervenirati po nekoliko desetaka puta).

Najgora je situacija u III. Južnoj obali koja nema niti izvedenu oborinsku odvodnju iako je po projektu uređenja ulice ona bila predviđena. Mjesni odbor je u nekoliko navrata tražio da se barem u toj ulici postave dva slivnika i 60m cijevi ali to nikada nije napravljeno. Nakon jednog pljuska samo ovaj vikend u III. Južnoj obali nastao je bazen a zgrade su po ne znamo koji put poplavile.

Kapacitet trenutnog sustava oborinske odvodnje nije dostatan za prihvatiti količinu vode uzrokovanu većim pljuskom, a kamoli nešto više te se redovito voda umjesto u slivnike slijeva u ulaze zgrada, podrume i garaže.

Situacija je svake godine sve gora, a koliko znamo za sada se ništa ne poduzima da se oborinska odvodnja na Kajzerici sanira i riješi problem koji se redovito ponavlja.

Smatramo da bi Grad i VIO obzirom da ništa ne poduzimaju kako bi se ovaj problem riješio trebali nadoknaditi štetu građanima te što hitnije početi s rješavanjem ovog problema. Podsjećamo vas da je na Kajzerici u zadnjih 20-ak godina plaćeno prilično vodnog doprinosa, a infrastruktura se nije uređivala – niti prilagođavala novom stanju.

Navodno je i cijela mreža oborinske odvodnje priključena na kanalizaciju što je mimo zakona. Iako smo pokušali dobiti podatak je li to istina – nadležne institucije nisu nam željele odgovoriti – stoga pretpostavljamo da je to istina.

Tražimo što hitniju reakciju i Grada i VIO”, stoji u mailu stanovnika Kajzerice.

Portal Zagreb.info također se s upitom obratio Gradu te Holdingovoj podružnici Vodopskrbe i Odvodnje, a njihove odgovore objavit ćemo po primitku.


Komentari