Državljanin Srbije (22) u kombiju zagrebačkih registarskih oznaka pokušao prošvercati migrante, udario u dva policijska vozila pa počeo bježati

FOTO: MUP/Ilustracija

U subotu u ranim jutarnjim satima na području Slunja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnji državljanin Srbije, a koji je prevozio više stranih državljana za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, javljaju iz policije.

Udario u policijska vozila i pobjegao

Prije nego je vozilo zaustavljeno policijski službenici su ga pokušali zaustaviti uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, međutim vozač se na znakove policijskih službenika nije zaustavio već je prilikom kretanja udario u dva službena policijska vozila i nastavio se kretati da bi se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao pobjeći.

U toj namjeri spriječili su ga policijski službenici koji su ga uz uporabu sredstava prisile uhitili. Ujedno, tom prilikom iz vozila su izašli i strani državljani koji su se u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu pokušali udaljiti u čemu su spriječeni od strane policijskog službenika koji je prilikom postupanja, a radi traženja pomoći od drugih policijskih službenika iz službenog vatrenog oružja ispalio hitac u zrak.

Još jedan pokušaj

Također, prilikom postupanja policije u mjestu Zečev Varoš na području Slunja zaustavljen je i osobni automobil nacionalnih oznaka Republike Srbije kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Nad dvojicom muškaraca, državljanima Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Prisila prema službenoj osobi provodi se kriminalističko istraživanje, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora.

Komentari