SRBI UHVATILI ZAGREPČANKU U ŠVERCU: Prestravit će vas kada vidite što je htjela prokrijumčariti (FOTO)

Facebook

Zaista neobična zapljena carinika na beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla.

Na beogradskom aerodromu, Nikola Tesla, zaplijenjena je velika količina kineskih egzotičnih napitaka koje je iz Katara pokušala prokrijumčariti žena iz Zagreba. Kako prenosi Blic, egzotične napitke carina je zaplijenila Zagrepčanki koja je doputovala iz Katara, a u egzotičnim napitcima nalazile su se zaštićene životinje.

Nakon detaljne kontrole prtljage, kod Zagrepčanke su pronađene dvije boce s tekućinom u kojima se nalazi zmija koja drži škorpiona u ustima i pet flaša sa zmijom u napitku. Uz to nađene su dvije boce sa škorpionima koji plutaju u tekućini.

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia

Riječ je o zaštićenoj vrsti zmije “Xenochrophis piscator” i o škorpionu “Heterometrus” koji nije zaštićena vrsta. Kontaktirani su i inspektori iz srpskog ministarstva poljoprivrede i zaštite životinja, a da bi ovakvi egzotični napitci, koji inače služe kao afrodizijaci, mogli uči u zemlju na njima mora biti kineska izvozna deklaracija. Razlog je taj što ovo ne spada u suvernire već je riječ o “eliksiru” koji sadrži zaštićene životinje, a za tako nešto promet je zabranjen.

Wikimedia
Wikimedia


Komentari