‘SPREMIT ĆU TE U LUDNICU’ Majka i kći se vrijeđale i ‘mlatile’ pred djetetom: ‘J***š se sa stricem’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX/ Ilustracija

Zbog incidenta u obiteljskoj kući u blizini Bjelovara, majka (61) i kći (41) dobile su 30 dana zatvora. Naime, sutkinja je tijekom rasprave utvrdila da su u prisutnosti malodobnog djeteta počinile nasilje u obitelji.

Sve se dogodilo u rujnu prošle godine, a u presudi stoji da su se majka i kći vrijeđale i naguravale u obiteljskoj kući.

“Kći je vrijeđala majku pogrdnim riječima: Šta razbijaš, nisi normalna, pospremit ću te u ludnicu, ti si luđakinja! Nakon toga joj se ispriječila da ne ode iz kuhinje jer se leđima naslonila na vrata.

Potom je majka primila svoju kćer za nadlakticu, odgurivala je od vrata i rekla joj:  Što hoćeš, ti si k**va, j**eš se sa svojim stricem! Sve se događalo u nazočnosti trogodišnjeg djeteta”, navodi se u presudi, prenosi portal Danica.

Prekšajna sutkinja zaključila je da su se okrivljene nasilnički ponašale u obitelji, što je kod majke dovelo do uznemirenosti i ustrašenosti, a kod kćeri do povrede dostojanstva.

Na sudu su obje rekle da se smatraju krivom zbog svađe, ali su istaknule da se to dogodilo više “iz ljubavi”. Također su izjavile da nije došlo do fizičkog nasrtaja, kao i da dijete nije ništa vidjelo jer je bilo u drugoj prostoriji. Na sudu su majka i kći iznijele istu obranu i izrazile žaljenje zbog navedenog te zamolile sud da uzme u obzir da se radilo o “obiteljskoj svađi”.

Usprkos tomu, sutkinja je ozbiljno shvatila ovaj incident te je majku i kći proglasila krivima i osudila ih 30 dana zatvora u koji neće ići ako u roku od 12 mjeseci ne ponove slično nedjelo. Na presudu se mogu žaliti jer je nepravomoćna.

Komentari