SPASILI SU JE U POSLJEDNJI TRENUTAK: U automobilu na suncu ostavili bebu, izvukli je vatrogasci

Automobil u kojemu je ostavljeno dijete (Foto: Vatrogasci Umag)

Umaški vatrogasci su u srijedu popodne u posljednji trenutak iz zaključanog vozila spasili bebu staru oko sedam mjeseci.

“Na poziv policije u 12.54 poslana su dva vatrogasca s jednim vozilom. Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas”, napisali su vatrogasci na svojoj stranici.

Bojan Štokovac, zapovjednik umaških vatrogasaca kazao je da je dijete u automobilu koje je bilo parkirano na suncu kraj jednog hotela provelo 45 minuta. Dodaje da je temperatura u vozilu bila preko 50 stupnjeva te da je dijete bilo vidno znojno i uznemireno.

“Da je bilo desetak minuta duže u vozilu, ne bi sve završilo baš dobro. Pola sata ili 45 minuta u vozilu na suncu temperatura se diže i na 55 stupnjeva i to može završiti dosta teško”, rekao je Štokovac za 24sata. Istarska policija provodi izvide.


Komentari