ŠPANSKO, VRAPČE, JARUN, ŠALATA: Zagrepčani strepe od lopova koji haraju gradom, prijeti se pištoljima, upada se u kuće

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija ni u četvrtak nije odmarala. Ovog su puta najaktivniji bili lopovi, a kralo se po cijelom gradu. Ipak, oni na zapadu grada bili su posebno “marljivi”.

Crni niz započeo je već u 10 sati ujutro, i to u Španskom. Naime, nepoznati je počinitelj u Ulici Drage Gervaisa vatrenim oružjem prijetio 57-godišnjoj prodavačicci na kiosku. Ona mu je predala novac, a šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nešto dalje i nekoliko sati kasnije, isto se dogodilo i 42-godišnjoj prodavačici u trgovini u Ulici Gajnice. Nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju oružjem prijetio je prodavačici, a i on je, kao i njegov “kolega” iz Španskog, uzeo nekoliko tisuća kuna.

Tek nešto dalje, na Bolničkoj cesti, također nepoznati počinitelj u dućanu je oružjem prijetio dvjema zaposlenicama (25, 26) te je ukrao. Materijalna šteta još nije poznata.

Međutim, ni tu nije kraj. Usred bijela dana, oko pola dva popodne, lopov je ušetao u dućan i u Ulici Hrvatskog sokola na Jarunu. Također uz prijetnju vatrenim oružjem prijetio je 61-godišnjoj djelatnici te iz trgovine izašao s nekoliko tisuća kuna.

Policija javlja i kako je u noći sa srijede na četvrtak nepoznati počinitelj provalio u kuću na Voćarskoj cesti na Šalati. Ukrao je novac, nakit i još svašta, a 50-godišnjakinju je oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Javljaju i kako su u četvrtak saznali za događaj koji se dogodio 30. ožujka u Ulici Nova Ves. U trgovini su tri nepoznate počiniteljice verbalno zaprijetile dvjema zaposlenicama (27, 22) kako bi zadržale prethodno otuđene artikle u vrijednosti nekoliko tiusća kuna.


Komentari