ŠOKANTNO! Držao muškarca u ropstvu skoro 30 godina, tukao ga i tjerao na težak fizički rad

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Stanovnici Koprivničko-križevačke županije ostali su zaprepašteni nakon što su saznali da je jedan 65-godišnji muškarac od 1993. godine držao 66-godišnjaka na imanju te ga je fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni rad, bez ikakve novčane naknade i osnovnih uvjeta za život.

Naime, Koprivnička policija javlja da je osumnjičeni za kazneno djelo trgovanja ljudima, 28 godina čovjeka držao u ropstvu, tjerajući ga svakodnevno na teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednih poslova i oko kućanstva, bez osnovnih higijenskih uvjeta, plaće i adekvatnog prostora za život.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku”, kažu iz Koprivničko-križevačke policije

Kako prenosi 24sata, ovo nije prvi slučaj ropstva na području Koprivničko-križevačke županije. Naime, prošle godine u kolovozu, otkriveno je da je 67-godišnji muškarac, od 2012. godine, tukao i tjerao 50-godišnjaka na težak fizički rad, bez ikakve novčane naknade.

Komentari