Šokantni navodi o maltretiranju kod škole na Črnomercu: Dječak s nožem tjerao druge da se skinu, pozvao se na ‘tatu policajca’?!

Photo: OŠ Pavleka Miškine

Na Črnomercu su se među roditeljima pojavili zabrinjavajući navodi o vršnjačkom maltretiranju kod Osnovne škole Pavleka Miškine. Prema navodima jedne od članica kvartovske Facebook grupe, njezino dijete igralo se sa svoja tri prijatelja u petak na školskom igralištu sa laserima.

Gospođa nije točno sigurna jesu li dječaci osvjetljavali laserima prema obližnjoj zgradi ili u nekom drugom smjeru, ali je dječja igra u svakom slučaju privukla neželjenu pozornost.

“Došla su dva dječaka, jedan od njih s nožem i natjerali ih da skinu obuću i tenisice i pretražili ih. Taj dječak s nožem je rekao da mu je tata policajac i da mu je on i dao nož”, napisala je zgrožena majka.

Od drugih članova grupe zatražila je “svaku korisnu informaciju u inbox”, a i najavila kako će s ovom pričom javiti se socijalnoj službi te pravobraniteljici (pretpostavljamo za djecu).

“I boli me ona stvar i da je načelnik MUP a u pitanju… Saznat ću tko je i dobit će svoje”, najavila je.

Sreenshot: Facebook

Post je u trenutku pisanja ovoga članka prikupio 33 dijeljenja, a i komentatori su također bili zgroženi ponašanjem djeteta kojemu je, navodno, otac policijski službenik i koji je, prema priči korisnice, djetetu dao nož.

Škola tek treba istražiti slučaj

Zagreb.info kontaktirao je autoricu objave za više detalja, ali ona zasad ne želi istupati u medije. No, da je upoznata sa slučajem, potvrdila nam je ravnateljica OŠ Pavleka Miškine Vesna Vrbanović Junčić.

Rekla je za Zagreb.info kako je za incident čula od drugih djelatnika škole. Prema informacijama koji su doprle do nje, dječak s nožem nije učenik njezine škole.

“Čula sam da je učenik OŠ Medvedgrada i da je izašao iz neke obližnje zgrade, moguće u Domobranskoj ulici”, rekla je Junčić.

Također nam je potvrdila kako je do trenutka pisanja ovog članka, nitko nije kontaktirao vezano uz incident, niti preko službenog telefona, niti preko e-maila.

Što se tiče nadzora, škola ima sigurnosne kamere, koje se tek trebaju pregledati, ali hoće li se išta vidjeti, ovisi o tome gdje se točno incident dogodio.

“Ako se incident dogodio blizu zgrade, onda ćemo vjerojatno moći vidjeti što se dogodilo, ali kamere ne pokrivaju cijelo igralište”, rekla nam je.

Za komentar smo također upitali Centar za socijalnu skrb Zagreb (uključujući podružnicu Črnomerec), Ured pravobraniteljice za djecu, Ministarstvo unutarnjih poslova, te Policijsku upravu Zagrebačku.

S obzirom da još nisu utvrđene sve okolnosti događaja, prerano je govoriti što se zapravo dogodilo i je li doista riječ o djetetu policajca, no navodi majke s u svakom slučaju šokantni.

Komentari