ŠOKANTNA PRIČA IZ ZAGREBA Čovjek mjesecima ležao mrtav u stanu, susjedi reagirali tek na nesnosni smrad

Foto: Screenshot NovaTv

Čovjek je mjesecima u stanu ležao mrtav i to nitko ne bi otkrio da se iz stana nije počeo širiti nesnosni smrad zbog kojeg su stanari kontaktirali policiju, piše Dnevnik.hr.

Problem je bio u tome što nije komunicirao s ostalim susjedima, bio je samozatajan i povučen, a nije htio niti pozdraviti ostale susjede.

“U poluraspadnutom stanju u WC-u, na školjci. Onda znate koliko je dugo bio. Ne znam koliko vremena treba da se takvo stanje dogodi”, prepričava susjeda Jadranka Dejanović.

Ali dogodilo se i to da je smrt otkrila zašto već mjesecima u zgradi šetaju žohari. U njegovu stanu, pričaju susjedi, pronađene su goleme količine otpada.

“Samo da mu je krevet bio OK, a okolo svo smeće…. Slike su katastrofa. Ja kad sam to vidio… To je katastrofa”, dodaje Nediljko Banović, dok treća susjed dodaje da su ispod parketa nađeni žohari, kukci i crvi.

Pa sad sve čine kako bi se toga riješili. Klopke za žohare na svakom su koraku, vrata su pokrili najlonom, a umjesto parfema širi se miris spreja za štetočine. Ali uzalud…

“Primijetila sam prije par dana žohare. Bili su po podu, tamo isto na zidu“, kaže Marija Uglešić.

“Kad izlaziš, stalno moraš posprejati po zidu. Mislimo da je to potencijalna zaraza“, dodaje Darko Vukomirović

Iz Zavoda za javno zdravstvo odgovorili su da je potrebno što prije očistiti stan. No, to je nemoguće dok ne završi ostavinska rasprava. Ako su nasljednici poznati, kaže odvjetnica, to može trajati do mjesec dana. Ako nisu, i duže.

“Sigurno i više od pola godine jer treba pola godine samo da se objavi oglas i čeka tih šest mjeseci da se potencijalni nasljednici jave. Ta ostavina možda neće završiti u jednom ročištu. Možda će trajati ročište dva. Mi govorimo o nekom periodu preko 6 mjeseci pa možda i do godinu dana”, objasnila je odvjetnica Ines Margetić.

Komentari