ŠOK U ZAGREBU! Muškarac drugog muškarca držao kao roba: Fizički i psihički ga maltretirao

Pixabay

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ropstva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Policija je provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došla do saznanja, odnosno sumnje, u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Naime, sumnja se da je u neutvrđenom vremenu unazad tri tjedana do 30. listopada 2019. godine, kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu, na način da je svakodnevno dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio.

Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također, sumnja se da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, dok je oštećenom inicirano pružanje pomoći i zaštite.

Iako policija ne navodi imena, Dnevnik neslužbeno doznaje kako je muškarac koji je maltretirao 60-godišnjaka Ante Pavlović, samozvani kiropraktičar.

Komentari

loading...