Snimka sumanute vožnje širi se društvenim mrežama! Vozač BMW-a s 2,6 promila pomeo šest automobila, a potom odteturao niz ulicu!

foto:screenshoot

Jedan vozač BMW-a u subotu je navečer u Ivanić Gradu razbio šest automobila, a potom se zaustavio i odšetao s mjesta događaja. Telegram je došao u posjed snimke na kojoj se vidi kako vozač odlazi s mjesta nesreće.

Na snimci se jasno vidi kako automobil BMW, nakon nesreće, stoji nasred ceste zahvaćajući svojim prednjim dijelom suprotni trak kolnika. Nakon nekog vremena iz njega polako izlazi vozač koji teturajući zaobilazi automobil s prednje strane, gleda u automobile te potom odlazi niz nogostup. No, vidljivo je da dok hoda tetura u stranu i povremeno udara u zid.

Slučaj je potvrdila i Policijska uprava zagrebačka koja je objavila kako se događaj odvio u subotu u 20 sati i 40 minuta, te da je za volanom BMW-a zagrebačkih registarskih oznaka bio 41-godišnji vozač. Tu je večer svojim automobilom na ulasku u Savsku ulicu oštetio jedan Mercedes te Golf, a potom nekoliko metara niže u istoj ulici još i Peugeot, te dvije Toyote od kojih se jedna odbila u drugi automobil.

Prema navodima policije, vozaču je u vrijeme nesreće bila izrečena zabrana upravljanja vozilom ‘B kategorije’, a uz to mu je i istekla i vozačka dozvola. Imao je 2,4 promila alkohola u krvi.

Jedna od oštećenih vozačica za 24 sata je opisala kako je krenula za vozačem kada je pokušao pobjeći. “Krenula sam za njim. Zaustavila sam ga i čekali smo policiju. Napuhao je 2,6 promila i odveli su ga u Remetinec. Mi i dalje čekamo procjenu štete na autima. Neću ni pomisliti što bi bilo da smo dijete i ja krenuli ranije. Udario bi nas”, rekla je.

Sudac je vozaču odredio zadržavanje u trajanju 15 dana, dok je za počinjene prekršaje dobio kaznu zatvora od 90 dana uvjetno na godinu dana i novčanu kaznu od 11.000 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na rok od 6 mjeseci, piše Telegram.


Komentari