Snimila kamera? Policija istražuje piromanski napad na Audi poznate zlatarske obitelji

Ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

I dalje se ne zna tko je benzinom polio Audi A5 u Štefanovečkoj ulici, ali slučaj istražuju zagrebački kriminalisti, javlja Jutarnji list.

Oko 23:25 u ponedjeljak je nepoznati počinitelj došao do ograđenog dvorišta vulkanizacije gdje se skupi automobil u vlasništvu obitelji Dodić nalazio, polio zapaljivom tekućinom i zapalio.

Iako obitelj Dodić (auto je u vlasništvu poznate zlatarke Dubravke Dodić), nije htjela komentirati incident, Jutarnji je doznao kako obitelj policiji nije prijavila nikakvu prijetnju.

Vatrogasci su brzo izašli na teren i ugasili požar.

“Čuli smo pucketanje vatre i pomislili smo da je možda netko opet zapalio kontejner. No kroz prozor smo vidjeli vatrogasce kako stižu na Aveniju Dubrava jer je odmah nakon skretanja u Štefanovečku gorjelo u dvorištu vulkanizera. Ostali smo zatečeni kad smo čuli da je to auto koji vozi naša Dubravka i da ga je netko polio benzinom”, rekao je za Jutarnji jedan od susjeda obitelji Dodić.

Dodaju i kako su Dodići veliki humanitarci koji nesebično pomažu, a sve su stekli marljivim radom kroz više generacija.

Zanimljivo, Paško Dodić, zlatar i brat Dubravke kojoj je zapaljen auto, osim što je jedan od najpoznatijih domaćih zlatara, također je i kum Zdravka Mamića. Između ostalog, izradio je nakit koji je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nosila na inauguraciji.

“Navodno je sve snimila nadzorna kamera i doista se nadam da će što prije otkriti tko je auto zapalio kao i motiv. Ne znam kome bi se ta divna žena zamjerila”, rekla je Jutarnjem jedna stanarka tamošnje ulice.

Još jedan stanar napomenuo je kako su zlatari omiljena meta zavidnih i pohlepnih koji je podnose tuđi uspjeh.

“Auto je zapalio ili netko iz te branše ili rastrojena budala iz čiste obijesti. Kao da nije dovoljno što su njihove zlatarske radnje već bile na meti pljačkaša”, rekao je Jutarnjem jedan od susjeda koji žive nedaleko od mjesta gdje je auto bio zapaljen.


Komentari