‘Slučajno’ pokupio streljivo s novčanikom! Policajac iz Zagreba ‘maznuo’ hrpu municije iz skladišta. Sad može na ljetni odmor

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Oko 800 komada streljiva pronađeno je pretresom kuće policajca Željka (44) iz Zagreba, koji je sada proglašen krivim za pronevjeru i odaljen s dužnosti.

Streljiva različite vrste i kalibra, od Lugera 9 mm do kalibra 7,65 mm do magnuma .357 i 22 LR standard, “maznuo” je iz policijskog skladišta, a u optužnici je još navedeno kako je otuđeno 225 pari cipela i oko 300 rola fotopapira za razvijanje, ali nakon provođenja dokaza i iskaza svjedoka za nedjela nisu dokazana.

Željko je zbog nedjela dobio šest mjeseci uvjetnog zatvora, prenosi Danica, a Državno odvjetništvo žalilo se na presudu tražeći bezuvjetnu kaznu.

No, Županijski sud odbacio je žalbu kao neosnovanu i u cijelosti potvrdio presudu nižeg suda.

Prema presudi, Željko je od 2011. do 2015. u Zagrebu, kao policijski službenik MUP-a zadužen za preuzimanje i pohranjivanje policijske opreme i streljiva za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti, otuđio dio streljiva iz skladišta.

Ukupna vrijednost streljiva svakako je manja od 2000 kuna, navodi se u presudi i ističe kako ga je policajac neovlašteno zadržao za sebe i time oštetio MUP.

U svoju obranu policajac je rekao kako se radilo o streljivu koje je on pokupio za vježbu koja je bila odgođena, a on ga je spletom okolnosti zaboravio vratiti u skladište.

Ostatak streljiva pak omaškom je, kaže, pokupio u plastičnim vrećicama kad je uzimao svoje osobne stvari s posla nakon što je suspendiran.

No, i njegova je žalba na koncu odbačena kao neosnovana. Kad je riječ o cipelama koje su nestale iz skladišta, viši sud smatra kako nije dokazano da je za nestanak kriv upravo Željko.

Policajac je udaljen s dužnosti.


Komentari