SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST! Suđenje izazvalo burne reakcije: ‘U tamnicu bi trebao ići!’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Burne reakcije izazvala je vijest o početku suđenja 40-godišnjem Ivanu Pavloviću koji je optužen da je 27. veljače ove godine s tabletom normabela i 2.5 promila alkohola u krvi vozio BMW i uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji taksist Krunoslav Kunkušak, a njegov 38-godišnji putnik, Josip I. iz Zadra, završio u komi.

Stotine komentara naših čitatelja dovoljno govore o tome koliko je ovaj slučaj zaista zgrozio javnost. Mnogi zazivaju brojne drastične kazne za Pavlovića.

“Stavit ga u Dugu Resu da se brine o čovjeku od kojeg je napravio biljku. Ubit će se sam nakon nekog vremena” napisala je jedna čitateljica.

“Što je to 15 godina za dva mlada života. Ljudski život nema cijene. U tamnicu bi trebao ići” nezadovoljna je bila mogućom kaznom druga čitateljica, baš kao i još jedna.

“Dobro mu je sutkinja postavila pitanje. Po meni treba uvesti smrtnu kaznu za ovakve, ili doživotni zatvor” napisala je.

“15 godina zatvora i doživotna renta roditeljima poginulog u visini njegove prosječne zarade te doživotna financijska skrb za teško stradalog. Jedina “pravedna” kazna. Jer ne može više na žalost” oštra je bila ova čitateljica.

“Kako se poziva na svoju dječicu. Sramota, u zatvor na dugo!” bio je komentar još jedne čitateljice.

Dio čitatelja pak sumnja u pravičan pravosudni ishod ovog slučaja.

“Po našem pravosuđu bit će poražavajuća presuda” smatra jedna čitateljica, a još detaljnije je to obrazložio jedan čitatelj.

“Na kraju će vjerojatno veliku ulogu imati novac. Može on dobiti visoku kaznu, ali kada se sve slegne tada pare počnu svoj ples. Dosta se nakupi olakotnih okolnosti. Pa još milijun, dva…aha, dobro vladanje, prijašnja neosuđivanost…žalba…bla…bla…krivosuđe…i evo, gospodin je vani” napisao je.

Drugi pak čitatelj ukazuje na druge slične slučajeve.

“Našli žrtveno janje i pustili u javnost. Zašto se bogatim ubojicama nije ovako javno sudilo? Čovjek je kronični alkos i drogeraš i nije u kategoriji tatinih sinova. Sramota” poručio je u komentaru.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Jedna je čitateljica ukazala na problem alkohola i vožnje.

“Što učiniti?!Staviti alkohol na listu opojnih droga jer odavno zaslužuje biti tamo i samim time ga učiniti nelegalnim tj. zabraniti ga” napisala je.

Mali broj čitatelja je bio nešto blaži u svojim komentarima.

“Nije mu mjesto u zatvoru, čovjeku treba liječnička pomoć i neka društveno korisna kazna, ako je kriv za tu nesreću i štetu materijalnu, a vrijeme se vratiti ne može….” smatra jedan čitatelj.

“Teško je bilo što reći pametno u takvim situacijama. Čovjek treba sebe pitati samo, šta da je moj sin tako ubio nekoga ili kontra.. Ako me kužite…” napisao je drugi.

Ovako je pak poručila još jedna čitateljica.

“Neće vas niti jedna kazna, niti jedna isprika zadovoljiti, niti ublažiti vašu bol. No, svejedno ne odustajte od pravde koju vaš sin zaslužuje. Znam taj osjećaj.”


Komentari