SLUČAJ IZ BRANIMIROVE Zvjerski pretukli muškarca, ukrali mu tenisice i 400 kuna! DORH im odredio istražni zatvor

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Prije četiri dana, zagrebačka policija izvijestila je o napadu u Ulici kneza Branimira. Podsjetimo, u kasnim noćnim satima, četiri su osobe napale 41-godišnjaka, pretukle ga i na kraju ga opljačkale. Nesretnom muškarcu ukrali su tenisice i novčanik u kojem se nalazilo 400 kuna. Dvije osobe su uhićene, a DORH je objavio detalje slučaja:

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 19. prosinca 2021. ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1986. i 1985.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 19. prosinca 2021. u Zagrebu, s nepoznatim muškarcem i nepoznatom ženom, u zajedničkoj nakani da se domognu tuđeg novca i vrijednih predmeta, prišli oštećeniku te ga udarali rukama i nogama po tijelu. Kada je oštećenik uslijed udaraca pao na tlo, okrivljenici su mu, osnovano se sumnja, iz stražnjeg džepa hlača izvadili i uzeli novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem (iznos od 400.00 kuna) te mu s nogu uzeli tenisice i potom pobjegli.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a), koji je prihvaćen te je okrivljenicima određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi”, priopćili su iz DORH-a.

Komentari