‘SLOMLJENI SMO ZA KOMENTARE’ Biciklist (16) koji je preminuo nakon naleta kamiona bio je kapetan kadetske ekipe ragbijaškog kluba Mladost

PIXSELL/ Ilustracija

Završen je očevid teške prometne nesreće na Jankomiru koja se dogodila u utorak nešto iza 15 sati. U sudaru je život izgubio maloljetnik koji je vozio bicikl. Na njega je naletio kamion koji ga nije vidio prilikom skretanja.

“Muškarac (42), koji je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, kretao se kolnikom Ulice Josipa Lončara u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom nasuprot kućnog broja 5, skrenuo je u desno na prilazni put, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, tom prilikom je u skretanju u desno, na makadamskom putu, prednjim lijevim dijelom teretnog vozila naletio na bicikl”,  priopćili su iz policijske uprave zagrebačka.

Biciklist (16) je preminuo na mjestu nesreće, a ovo je samo jedna u nizu tragedija na zagrebačkim cestama u posljednjih nekoliko dana. Brzina, nepažnja i nepoštivanje prometnih znakova, neki su od uzroka tragedija koje su pogodile glavni grad.

Protiv 42-godišnjaka podignuta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a sumnjiči ga se za kazneno djelo “Izazivanje prometne nesreće”.

Od mladića su se oprostili i njegovi suigrači iz rugby kluba Mladost.

“Jutros smo saznali tragičnu vijest da je u prometnoj nesreći smrtno stradao kapetan naše kadetske ekipe. Slomljeni smo za komentare, riječi će doći kasnije. Sada samo tugujemo i u mislima smo s njegovom obitelji. HARK Mladost otkazuje sve treninge i aktivnosti do daljnjeg”, poručili su.

Komentari